Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання оподаткування – під час спільного семінару у Добропіллі

, опубліковано 17 січня 2020 о 14:52

Нещодавно фахівці Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області провели у м. Добропіллі семінар для платників податків, на який запросили, також, і представників Добропільського управління  Пенсійного фонду України.

Під час заняття учасники обговорили новації податкового законодавства, що стосуються фізичних осіб-підприємців та фізичних осіб, питання декларування доходів громадян, наслідки наявності податкового боргу та боргу (недоїмки) з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок) для платників.

 Крім цього, податківці проінформували і про порядок зарахування платежів до бюджету, звернувши увагу на зміну реквізитів платіжних документів, форми платіжного доручення та про особливості надання податкової звітності та звітів з єдиного внеску.

 Під час заходу лектори звернули увагу на найбільш поширені помилки, яких припускаються платники при заповненні звітності, та закликали до повноцінного користування Електронним кабінетом, зважаючи на переваги такого використання. Розповіли і про можливості інших сервісів ДПС України та Пенсійного фонду України.

Не оминули увагою і питання легалізації праці та обов’язку роботодавців з дотримання мінімальних гарантій при виплаті заробітної плати.

Семінар – зручна форма діалогу з платниками, яка дозволяє безпосередньо доносити інформацію до слухачів та одразу відповідати на питання, що виникають під час заходу, що значно поліпшує якість комунікаційної складової та ефективність заходу.