Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як працювати з програмним РРО за відсутності Інтернету?

, опубліковано 08 січня 2020 о 12:00

Костянтинівсько-Дружківське управління ГУ ДПС у Донецькій області доводить до відома платників, що застосування новітніх програмних РРО передбачає можливість їх використання за відсутності підключення до мережі Інтернет.

В період втрати зв’язку між програмним РРО та фіскальним сервером контролюючого органу, для проведення розрахункових операцій встановлюється режим офлайн, що може тривати не більше 36 годин поспіль. В цьому випадку розрахунковим документам присвоюються фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів, заздалегідь сформованих та зарезервованих фіскальним сервером контролюючого органу. Однак, треба відмітити, що суб’єкт господарювання зможе використовувати такі фіскальні номери не більше 168 годин протягом календарного місяця. Міністерством фінансів України встановлено порядок визначення діапазону, видачі, резервування та використання фіскальних номерів, що присвоюються електронним розрахунковим документам під час роботи програмного РРО в режимі офлайн. Використовувати програмний РРО в офлайн режимі без зарезервованих  фіскальних номерів не можна.

Протягом години після встановлення зв'язку програмного РРО із фіскальним сервером здійснюється передача копій розрахункових документів сформованих в режимі офлайн до фіскального серверу. Такі розрахункові документи мають бути передані до моменту передачі електронного фіскального звіту, електронного фіскального звітного чека за день, коли були сформовані такі розрахункові документи.

Нагадуємо, що з 1 січня поточного року платники податків під час здійснення розрахункових операцій можуть в тестовому режимі та безкоштовно переконатися в перевагах використання програмних реєстраторів розрахункових операцій.