Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Слов’янсько-Лиманському управлінні відбувся тематичний семінар

, опубліковано 04 грудня 2019 о 10:09

Минулого тижня Слов’янсько-Лиманським управлінням проведено тематичний семінар для платників податків на тему «Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Дотримання  законодавчих вимог при працевлаштуванні найманих працівників».

Фахівці відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб приділили увагу порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного соціального внеску. Детально зупинилися на своєчасності сплати єдиного соціального внеску, що є гарантією громадянам права на соціальний захист та вчасну виплату пенсій, лікарняних та призначення субсидій.

Відзначили, що відповідно до частини 12 статті 9 Закону України від 08.07.2010 №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями, ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції.

В ході засідання особливу увагу приділили проблемі нелегального працевлаштування та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

Присутнім було наголошено на комплексі заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками, зокрема, на необхідності дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та посиленні відповідальності роботодавців за порушення норм трудового законодавства.

Метою подібних заходів є доведення до платників актуальних питань податкового законодавства, досягнення спільного погляду між представниками бізнесу і контролюючими органами та своєчасна сплата податків.