Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бажаєте бути підприємцем? Краматорські податківці завжди готові допомогти

, опубліковано 04 грудня 2019 о 10:06

Будь-який бізнес починається з чиєїсь мрії, ідеї, бачення. Поряд з цим, необхідною умовою для бізнесмена є наявність знань з основ оподаткування підприємницької діяльності. Краматорські податківці вкотре прийняли активну участь у семінарі - тренінгу для майбутніх підприємців. Сумісний захід в приміщенні Краматорського міського центру зайнятості було проведено для представниць «Ліги ділових жінок» Краматорська.

Слід зазначити, що кожна з учасниць - слухачів вже має власну бізнес - ідею, тому й питання, які були задані податківцям, були ситуативними та конкретними. Під час спілкування учасниці оперативно отримали теоретичні знання з питань державної реєстрації підприємницької діяльності, основ оподаткування, звітності та сплати податків і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, оформлення найманих працівників, тощо. Кожна відповідь податківців містила числові приклади з нарахування податків та єдиного внеску, терміни подання звітності та відповідальності, яка виникає у разі порушення податкового законодавства.

Велику зацікавленість слухачів викликали питання про новації у сфері застосування РРО: хто зобов'язаний використовувати РРО, як використовувати РРО, як і коли запрацює механізм "кешбек", тощо, а також важливі цифри майбутнього 2020 року.

Акцент майбутнім підприємцям було зроблено на перевагах користування електронними сервісами Державної податкової служби України (далі — ДПС) «Електронний кабінет платника» та «Єдине вікно подання звітності».

Майбутнім підприємцям податківці нагадали, що у разі необхідності кожен може оперативно отримати безкоштовні консультації з питань податкового законодавства у Центрі обслуговування платників в приміщенні Краматорського управління ГУ ДПС у Донецькій області (84313, м. Краматорськ, б-р. Машинобудівників, 22, вхід зі зворотної сторони будівлі з понеділка по п'ятницю з 9.00 до 13.00 та з 13.45 до 18.00 (у п'ятницю до 16.45), телефони для довідок: (06264)54293, (06264)59586).

Краматорські фахівці звертають увагу всіх суб'єктів господарювання, і початківців і діючих, що задача сучасного податківця — це надання вчасної консультаційної допомоги всім платникам податків.