Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Деякі особливості реєстрації платника єдиного податку другої групи

, опубліковано 02 грудня 2019 о 10:01

Костянтинівсько-Дружківське управління Головного управління ДПС у Донецькій області нагадує, що з моменту державної реєстрації підприємницької діяльності платники податків перебувають на загальній системі оподаткування. У випадку коли платник хоче здійснювати діяльність на спрощеній системі оподаткування, на другій групі єдиного податку, він повинен з дати держреєстрації, до кінця поточного місяця надати відповідну заяву до контролюючого органу. Це означає, що новостворена фізична особа – підприємець буде платником єдиного податку не з дати державної реєстрації, а з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася така державна реєстрація.

Звертаємо увагу, що підприємець від дати державної реєстрації до дати переходу на спрощену систему оподаткування перебуває на загальній системі оподаткування, тобто дохід отриманий новоствореною особою за цей період оподатковується на загальних підставах. Платником повинна бути надана до контролюючого органу декларація про майновий стан і доходи протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. Впродовж 10 днів після закінчення граничного строку подання декларації, необхідно сплатити зазначені в ній податкові зобов’язання.

Дохід отриманий від впровадження діяльності на спрощеній системі, включається до декларації платника єдиного податку. Декларація подається у строки, встановлені для річного податкового періоду - протягом 60 календарних днів, що настають за останнім днем звітного (податкового) року.