Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Вугледарі податківці провели семінар для фізичних осіб-підприємців

, опубліковано 15 листопада 2019 о 15:17

Днями Мар’їнським управління Головного управління ДПС у Донецькій області проведено семінар на тему «Актуальні питання адміністрування податків і зборів з фізичних осіб. Легалізація заробітної плати та трудових відносин. Електроні сервіси ДПС».

На семінар були запрошені фізичні особи-підприємці,які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Під час семінару платникам повідомили, що 22.10.2019 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 16.07.2019 № 308, яким затверджено нові форми документів у сфері застосування спрощеної системи оподаткування, а саме:

заяви про застосування спрощеної системи оподаткування;

розрахунку доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування;

запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку;

витягу з реєстру платників єдиного податку.

Нагадали, що з 1 січня 2020 року змінюється форма податкової декларації про майновий стан і доходи. Відповідні зміни до форми податкової декларації внесені наказом Міністерства фінансів України від 25.04.2019 № 177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859».

Звернули увагу, що з 1 листопада 2019 вводяться в дію положення наказу Мінфіну від 11.02.2019 № 60 щодо електронної взаємодії з повернення платежів, належних місцевим бюджетам, та платежів, які підлягають розподілу між державним і місцевими бюджетами і з цієї дати платники податків зможуть подавати заяву про повернення помилково та надмірно сплачених грошових зобов'язань і пені через Електронний кабінет платника.

В черговий раз нагадали про необхідність своєчасного укладення трудових угод з працівниками, надання повідомлень про їх укладання до податкової служби, дотримання законодавчо встановленого рівня мінімальної заробітної плати та законодавства про працю.

Підприємців цікавили питання щодо заповнення податкової звітності, виправлення помилок у ній, нові рахунки для сплати податків, зборів та єдиного внеску, порядок повернення помилково та надмірно сплачених грошових зобов'язань, використання реєстраторів розрахункових операцій.

Податківці відповіли на всі питання присутніх, подякували за участь у семінарі та запросили взяти участь у наступних.