Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі зустрічі: у Покровській територіальній громаді обговорили зміни у податковому законодавстві і визначили пріоритети

, опубліковано 21 грудня 2023 о 11:54

 Днями у Покровській міській об‘єднаній територіальній громаді відбулась робоча зустріч зі старостатом територіальної громади,  ініціатором якої виступила заступник начальника Покровської державної податкової інспекції Олена Солонинка.

«На сьогодні для податкової служби пріоритетом є боротьба з тіньовою економікою, впровадження сучасних електронних сервісів та інші завдання, які забезпечують наповнення бюджету. Податкова служба приділяє велику увагу співпраці з ОТГ, будує відносини з платниками на основі взаємоповаги та чіткого виконання своїх обов’язків. Податковою службою проводиться ефективна роз‘яснювальна робота як у ході зустрічей, так і у форматі онлайн спілкування, де представники підприємницької спільноти отримують реальну можливість активно обговорювати ті питання, що їх турбують. Наразі важливою є участь активу старостату у проведенні масово-роз’яснювальної роботи в імплементації податкових новацій,  розширенні спектру онлайн сервісів для платників» - зазначила Олена Солонинка. 

У ході діалогу обговорено новації податкового законодавства, зокрема, використання РРО/ПРРО фізичними особами підприємцями.  Головна державна інспекторка Людмила Олійник наголосила присутнім на тому, що з 1 січня 2022 року використання РРО стало обов’язковим для ФОП платників єдиного податку ІІ-ІV груп та не було відмінене 24.02.2022 у зв’язку з введенням режиму воєнного стану в Україні. Новації у сфері застосування РРО спрямовані, перш за все, на захист легального бізнесу та виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів. 

Крім того, податківчиня роз’яснила присутнім, що з 01.08.2023 року набрав чинності Закон України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», яким відновлено відповідальність суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Резюмуючи, учасники зустрічі вирішили надалі продовжувати ефективну співпрацю активу територіальної громади та податкової служби і опрацювати варіант створення додаткового інформаційного майданчика для оприлюднення корисної та необхідної інформації для платників податків. Це дозволить донести потрібну інформацію до якомога більшої кількості зацікавлених підприємців.