Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За січень – березень 2023 року на розгляд до Головного управління ДПС у Донецькій області надійшло 30 письмових звернень громадян

, опубліковано 05 квітня 2023 о 16:23

Розгляд звернень громадян є одним з пріоритетних напрямків діяльності ГУ ДПС у Донецькій області (далі – ГУ ДПС). 

З метою всебічного розгляду питань, які порушують громадяни у своїх зверненнях, ГУ ДПС систематично вживає низку заходів щодо підвищення рівня роботи зі зверненнями громадян, в основі якої лежить, перш за все, уважне ставлення до вирішення проблем, з якими звертаються громадяни до ГУ ДПС, проводиться робота щодо покращення якості їх розгляду, узагальнення та здійснюється постійний аналіз питань, порушених у зверненнях. 

Вживаються заходи щодо забезпечення реалізації конституційних прав громадян щодо отримання ними обґрунтованих, повних та своєчасних відповідей на звернення. 

Протягом січня - березня 2023 року ГУ ДПС отримало 30 звернень громадян, які підпадають під дію Закону України “Про звернення громадян”. Із них надійшло поштою (безпосередньо від громадян) - 6, засобами електронного зв`язку через мережу інтернет - 23; надіслано за належністю від органів влади - 1 звернення. Колективних звернень не надходило.

За видами письмові звернення розподіляються наступним чином: 29 заяв (97% від загальної кількості звернень) та 1 скарга (3% від загальної кількості звернень).

Щодо тематики письмових звернень, то найбільш актуальними за вказаний період були питання обліку за реєстраційними номерами облікових карток платників податків (6 звернень або 20,7%), нарахування та сплати загальнодержавних та місцевих податків і зборів (7 звернень або 24,1%), нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (2 звернення або 6,9%), про надання податкової знижки (7 звернень або 24,1%), щодо нарахування страхового стажу (2 звернення або 6,9%), щодо надання довідки про складові заробітної плати (1 звернення або 3,5%), про проведення контрольно-перевірочної роботи (1 звернення або 3,5%), інші питання (3 звернення або 10,3%) .

Станом на 01 квітня 2023 року ГУ ДПС розглянуто 25 письмових звернень (86 % від усіх звернень). По 4 зверненням термін виконання в звітному періоді не настав.  

У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та введення на території України воєнного стану, ГУ ДПС тимчасово припинено проведення особистого прийому громадян.

Разом з тим звертаємо увагу, що громадяни мають можливість надсилати електронні звернення (через мережу Інтернет) у вигляді сканокопій чи фотокопій з підписом заявника із зазначенням дати та місця проживання (реєстрації) на електронну пошту dn.zvernennya@tax.gov.ua та за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків» з використанням кваліфікованого електронного підпису.