Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У грудні 2021 року до Головного управління ДПС у Донецькій області надійшло на розгляд 28 запитів на публічну інформацію

, опубліковано 25 січня 2022 о 10:26

Протягом грудня 2021 року до Головного управління ДПС у Донецькій області (далі – ГУ ДПС) надійшло 28 запитів на отримання публічної інформації, що вдвічі більше, ніж у листопаді минулого року (14).

Проведений аналіз статусу запитувачів засвідчив, що протягом звітного місяця від фізичних осіб надійшло 23 запити, що на 18 запитів більше, ніж від запитувачів-юридичних осіб (5).

У звітному місяці 9 запитів на інформацію до ГУ ДПС надійшло поштою. 19 запитувачів при надсиланні запитів до ГУ ДПС скористались засобами електронного зв’язку. 

За результатами розгляду задоволено 11 запитів на отримання публічної інформації, відмовлено в задоволенні 13 запитів з підстав, визначених у статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації». Чотири запити направлено для розгляду належному розпоряднику інформації.

Протягом звітного періоду запитувачів цікавила інформація щодо кількості поданих за відповідний період таблиць даних платника податків на додану вартість та прийнятих комісією регіонального рівня рішень щодо врахування таблиць даних платника податку на додану вартість, суми заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, сплати суб’єктами господарювання сум екологічного податку, податку на прибуток, податку на додану вартість, земельного податку та орендної плати за відповідні періоди, загальної кількості фізичних осіб підприємців (далі – ФОП), які здійснюють діяльність у м. Авдіївці та в Очеретинській ОТГ, зокрема, які перебувають на загальній системі оподаткування, спрощеній системі та ФОП-ів – платників ПДВ. Також запитувачі виявили бажання отримати копії документів, зокрема копії запиту органу державної виконавчої служби до ГУ ДПС та відповіді ГУ ДПС у Донецькій області на нього, копії заяви платника-фізичної особи на отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків та ін.