Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як можна повідомити про факти можливих корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних з корупцією

, опубліковано 23 січня 2024 о 13:33

Управління з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Донецькій області повідомляє про важливі зміни у сфері отримання та розгляду повідомлень викривачів у зв’язку з початком роботи Єдиного порталу повідомлень викривачів (далі – Портал) з 6 вересня 2023 року.

Портал – це спеціальний інтернет-ресурс, створений Національним агентством з питань запобігання корупції, який надає можливість будь-якій особі анонімно повідомити про відомі їй факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень в органах влади чи інших установах.

Відтепер усі державні органи та організації зобов’язані забезпечити підключення та інтеграцію своїх каналів отримання повідомлень викривачів до Єдиного порталу.

Зокрема, наш орган має підключитися до Порталу протягом 90 робочих днів після початку його роботи, тобто приблизно до середини грудня 2023 року. Що стосується територіальних підрозділів, то вони зможуть під’єднатися пізніше – протягом 120 робочих днів, але виключно після підключення центрального апарату.

Передбачено кілька етапів інтеграції з Порталом – укладання Меморандуму; створення інтеграційного модуля; проведення тестування та запуск в експлуатацію. Порядок підключення детально описаний у спеціальному Порядку, затвердженому НАЗК.

Варто наголосити, що до моменту підключення нашої установи до Єдиного порталу, управління з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Донецькій області продовжувати приймати повідомлення викривачів через уже створені канали (спецлінія, електронна пошта, поштова скринька тощо).

Ви завжди можете отримати роз’яснення, які стосуються корупційних правопорушень, а також повідомити про факти можливих корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних з корупцією стосовно державних службовців та інших працівників структурних підрозділів ГУ ДПС у Донецькій області, одним із способів, зокрема:

повідомляйте за телефоном: (0626) 62 15 65;

надсилайте на поштову адресу: Львівська площа, 8, м. Київ, 04053; 

або електронну пошту: dn.zvk@tax.gov.ua ;

через сервіс “Пульс”.

При цьому звертаємо увагу, що у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на території України введено воєнний стан відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», ДПС тимчасово припинено проведення особистого прийому громадян.

Після інтеграції з Порталом, уповноважені особи зобов’язані будуть вносити туди абсолютно усі зовнішні повідомлення викривачів для централізованої обробки та аналізу НАЗК. Це дозволить підвищити ефективність їх розгляду.

Крім того, Портал виступатиме єдиним реєстром для підтвердження статусу викривача. А отже надаватиме можливість отримання передбачених законом гарантій захисту та винагороди за викриті факти корупції. 

Тож у найближчі місяці буде вжито усіх організаційних заходів для якнайшвидшої інтеграції з Єдиним порталом повідомлень викривачів. А після підключення – забезпечено належне реагування та опрацювання повідомлень про корупцію, що надходитимуть через Портал.

Ознайомитися із детальною інформацією можливо у Базі знань на сайті НАЗК.