Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами перевірок у сфері використання РРО застосовано штрафів на пів мільйона гривень

, опубліковано 18 лютого 2022 о 13:16

На сьогодні питання контролю за суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки в готівковій та безготівковій формі з використанням реєстраторів розрахункових операцій, є надзвичайно актуальним. Тому податкова служба Донеччини максимально ретельно підходить до цього питання.

Наразі на території Донецької області здійснюють діяльність 9420 суб’єктів господарювання, які зареєстровані в податкових органах Донеччини та застосовують 17 тис. РРО.

За перший місяць 2022 року співробітниками підрозділу фактичних перевірок управління податкового аудиту області проведено 14 перевірок щодо контролю за здійсненням розрахункових операцій, за результатами яких застосовано узгоджених фінансових санкцій на 506 тис. грн, до бюджету надійшло 233 тис. гривень.

У зв’язку із законодавчими змінами з початку 2022 року реєстратори розрахункових операцій мають застосовувати за попередніми даними приблизно 37,5 тис. фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку, з якими триває проведення роз’яснювальної роботи. Так, на офіційних сторінках Головного управління ДПС у Донецькій області, у т.ч. і в соціальних мережах, оприлюднено 180 інформаційних матеріалів.

Проводиться і адресна робота - з початку року з підприємцями було проведено 95 зустрічей з бізнесом, здійснено 24 сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія».  

Податкова Донеччини нагадує – ще більше інформації про РРО/ПРРО можна знайти на сайті ГУ ДПС у Донецькій області, в банері «Програмні РРО» за наступним посиланням https://dn.tax.gov.ua/kampaniya-prro.

 

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot