Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як мастило «злизало» увесь прибуток, або викриття чергової схеми на Донеччині

, опубліковано 10 лютого 2022 о 15:56

Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Донецькій області спільно з Головним слідчим управління СБ України встановлено факти ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах переробним підприємством, що призвело до ненадходження до державного бюджету податків на суму 222,9 млн гривень.

У ході аналітичного дослідження фахівцями податкової служби Донеччини було встановлено придбання переробним підприємством паливно- мастильних матеріалів, які використовувались для роботи обладнання з переробки в обсягах значно більших, ніж потребує технологічний процес. Використані паливно-мастильні матеріали відносились на собівартість готової  продукції, що призвело до заниження податку на прибуток підприємств.

Сума нанесених збитків державному бюджету склала 222,9 млн гривень.

Матеріали долучено до кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 258-5, ч.3 ст.209, ч.3 ст.212, ч.2 ст.364 Кримінального процесуального кодексу України. На теперішній час проводиться досудове розслідування Головним слідчим управління СБ України.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot