Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донеччина: з початку року власники нерухомості сплатили більше 27 мільйонів гривень

, опубліковано 07 лютого 2022 о 13:27

З початку 2022 року власники нерухомості Донецької області перерахували до місцевого бюджету 27 млн гривень.

Безперечним лідером зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є власники майна – юридичні особи, ними вже сплачено майже 15,5 млн гривень. Як відомо, платники – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 21 лютого цього ж року подають до відповідних державних податкових інспекцій за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Що стосується фізичних осіб – власників нерухомості, то за січень поточного року вони перерахували податку на нерухоме майно більше 1,4 млн гривень.

Нагадуємо, що громадяни в поточному році податок на нерухомість сплачують за об`єкти, що були у володінні в 2021 році, ставка податку не перевищує 1,5% розміру мінімальної зарплати, що була встановлена законом на 01 січня 2021 року. Про суму нарахованого податку громадян – фізичних осіб повідомляють фіскальні органи за місцем податкової адреси, вручаючи податкові повідомлення-рішення до 01 липня звітного року.

На даний час перші позиції зі сплати податку займають власники нерухомості м. Маріуполя – 11,4 млн грн, м. Бахмут – 2,7 млн грн, м. Покровськ та м. Мар’їнка розділили третє місце з надходженнями податку по 2,5 млн грн відповідно.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot