Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Січневий внесок землекористувачів Донеччини до місцевих бюджетів склав більше 90 мільйонів гривень

, опубліковано 04 лютого 2022 о 14:45

За перший місяць 2022 року місцеві бюджети Донецької області отримали 90,5 млн грн плати за землю. Зокрема, від юридичних осіб надійшло 83,7 млн грн, а від фізичних осіб – 6,8 млн гривень.

Спрямовані власниками та орендарями земельних ділянок Донецького регіону кошти у розпорядження територіальних громад надають змогу місцевій владі покращити соціально-економічні умови та розвивати громаду.

Цього року у формуванні місцевих бюджетів, за показником найбільших надходжень, плата за землю посідає третє місце, пропустивши вперед податок на доходи фізичних осіб та єдиний податок.

Нагадуємо, плата за землю – це обов`язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Базовим (звітним) періодом для плати за землю є календарний рік. Він починається з 01 січня і закінчується 31 грудня того ж року. Зауважимо, що платник податку має право обрати місячний звітний період та надавати декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним. При цьому річну декларацію надавати вже не потрібно.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot