Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники та орендарі земель Донеччини поповнили місцеві бюджети 389 мільйонами гривень

, опубліковано 07 травня 2021 о 13:04

За чотири місяці 2021 року місцеві бюджети Донецької області отримали 389,1 млн грн плати за землю, що більше за торішні показники на третину, або на 99 млн гривень. Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 358,9 млн грн земельного податку та орендної плати за землі державної і комунальної власності. В свою чергу, фізичні особи перерахували 30,2 млн гривень.

У формуванні місцевих бюджетів за показником найбільших надходжень плата за землю посідає друге місце, поступившись лише податку на доходи фізичних осіб. За результатами січня-квітня поточного року загальна питома вага плати за землю у надходженнях місцевих бюджетів складає 8,3 відсотків.

За територіальною приналежністю найбільші надходження податку за землю сплачено за землі м. Маріуполя – більше 93,4 млн грн, землекористувачі м. Краматорськ поповнили бюджет на 45,7 млн грн, м. Слов’янськ та м. Покровськ – по 43,3 млн грн відповідно.

Слід зазначити, що власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою податок сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Натомість, фізичними особами – землевласниками податок сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, надісланого податковими органами за місцем реєстрації.  

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

 

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot