Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представниками малого бізнесу Донеччини сплачено більше 380 мільйонів гривень єдиного податку

, опубліковано 06 травня 2021 о 13:32

За підрахунками фахівців податкових органів Донеччини від платників, що знаходяться на спрощеній системі оподаткування, з початку 2021 року надійшло 381,6 млн грн, що на 37,3 млн грн перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

Найбільшу частку надходжень єдиного податку забезпечили фізичні особи - підприємці, сплативши більше 272,4 млн гривень. Порівняно з 2020 роком сплата податку фізичними особами зросла на 30,5 млн гривень.

Натомість юридичними особами за січень-квітень 2021 року спрямовано до місцевих бюджетів Донеччини 109,1 млн грн єдиного податку, що майже на рівні показника відповідного періоду 2020 року. У тому числі сільгосппідприємства - платники єдиного податку четвертої групи, які використовують земельні угіддя області, у 2021 році забезпечили надходження до місцевих бюджетів на 66,7 млн гривень.

Лідером з надходжень цього податку стала бізнес-спільнота, що обліковується в м. Маріуполі, забезпечивши внесок єдиного податку до місцевого бюджету у сумі 100,4 млн гривень. Друге та третє місце посіли підприємці, що обслуговуються податковими органами міст Покровськ та Слов'янськ, поповнив місцеву казну на 47,6 млн грн та 44,2 млн грн відповідно.

Аналізуючи надходження місцевих бюджетів Донецької області, можна беззаперечно стверджувати, що саме єдиний податок належить до податкових платежів, надходження від якого стабільно зростають. Це, насамперед, результат свідомого та сумлінного ставлення платників Донеччини до обов’язку сплачувати податки.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot