Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Донеччині сплатили єдиного податку майже на 23 мільйона гривень більше торішніх показників

, опубліковано 06 липня 2020 о 15:50

Суб’єкти господарювання Донеччини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, за січень-червень 2020 року сплатили до місцевих бюджетів області 461,3 млн грн єдиного податку, що на 22,7 млн грн перевищує показник відповідного періоду 2019 року.

Фізичні особи-підприємці є лідерами зі сплати єдиного податку – ними  сплачено до місцевих бюджетів 338,6 млн гривень.

Натомість, юридичними особами - платниками єдиного податку перераховано до місцевої казни 122,7 млн грн, у тому числі більше половини надійшло від сільгоспвиробників області - 68,1 млн гривень.

Найбільше надходжень з цього податку забезпечили підприємці м. Маріуполя – ними сплачено до місцевої казни 120,7 млн грн, що складає чверть від усього обсягу надходжень єдиного податку. Також від бізнесу м. Покровськ надійшло 61,7 млн грн, а платники податків м. Краматорськ та м. Слов’янськ забезпечили надходження майже в однакових обсягах – 55,9 млн грн та 55,8 млн грн відповідно.

У Головному управлінні ДПС у Донецькій області звертають увагу, що єдиний податок у повному обсязі зараховується до загального фонду місцевих бюджетів. Саме тому, перераховуючи зазначений податок своєчасно та у повному обсязі, підприємці забезпечують фінансування поточних потреб та сприяють розвитку своєї громади.