Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже півмільярда гривень екологічного податку перерахував на відновлення довкілля бізнес Донеччини

, опубліковано 03 липня 2020 о 09:15

Екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.

Так як у Донецькій області на обліку рахується велика кількість підприємств, діяльність яких негативно впливає на екологічну ситуацію в регіоні, забезпечення збору екологічного податку є одним з пріоритетних напрямків роботи податкової служби Донеччини.

За перше півріччя поточного року підприємства Донецької області до зведеного бюджету сплатили 490,5 млн грн екологічного податку. Згідно з розподілом коштів на відновлення довкілля місцеві скарбниці отримали 245,8 млн грн, державний бюджет – 244,7 млн гривень.

У розрізі територіальних відділень найбільші надходження екологічного податку забезпечили підприємства м. Маріуполя – 123,2 млн грн, Мар`їнського району – 110,6 млн грн, та м. Слов’янськ – 102,2 млн гривень.

Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що граничний термін надання податкової декларації з екологічного податку за ІІ квартал 2020 року – 10 серпня 2020 року.