Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Управлінням боротьби з відмиванням доходів за 2019 рік упереджено втрати бюджету на 3,4 млрд гривен

, опубліковано 16 січня 2020 о 11:07

За інформацією управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Донецькій області за 2019 рік підготовлено 71 матеріал з ознаками кримінальних правопорушень для передачі до правоохоронних органів, у тому числі у грудні підготовлено 2 матеріали на суму 372,2 млн гривень.

Найбільших втрат бюджет зазнав від порушень за ознаками предикатних злочинів згідно Кримінального кодексу України, а це «суспільно небезпечні протиправні діяння, що передували легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом». Під час проведення перевірок за цією статтею працівниками податкової служби Донеччини виявлено 58 злочинів (або більше 80% від усіх підготовлених матеріалів) на загальну суму 3,4 млрд гривен.

Крім того, під особливий контроль спеціалістів цього підрозділу підпадають і  правопорушення у сфері контролю за державними закупівлями – за 2019 рік складено 16 матеріалів на суму більше 170 млн гривень.

Усі матеріали по проведеним перевіркам передані до правоохоронних органів для прийняття рішення згідно з Кримінальним Кодексом України, у тому числі: 8 передано до Національної поліції України, 6 – до Управління СБУ в Донецькій області, 33 – до органів прокуратури і 24 – до оперативних та слідчих підрозділів ГУ ДПС у Донецькій області.

На теперішній час за результатами розгляду зазначених матеріалів внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань правоохоронними органами відомості щодо 18 кримінальних правопорушень із загальною сумою завданих збитків бюджету країні понад 72 млн гривень та 65 матеріалів було приєднано до кримінальних проваджень.