Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подробиці деклараційної кампанії-2023 – на «гарячій лінії» дружківським платникам

, опубліковано 03 квітня 2023 о 15:43

 Днями працівниками Дружківки Головного управління ДПС у Донецькій  області було проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Особливості кампанії декларування доходів громадян - 2023».  На запитання платників відповідала заступник начальника Дружківської ДПІ Григор’єва Світлана.

Під час «гарячої лінії» платники питали – які громадяни мають задекларувати доходи та види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню; яка ставка застосовується при оподаткуванні певних доходів; які терміни подання декларації і сплати нарахованого податку; чи можна подати декларацію про майновий стан і доходи дистанційно, не відвідуючи  ДПІ, та ряд інших питань. Надаючи відповіді на запитання, податківець поінформувала громадян, що з 01 січня 2023 року введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи.

Найбільш поширеним було питання щодо можливості повернення частини сплаченого податку на доходи фізичних осіб за певні послуги. Посадовець детально розповіла про перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, які визначено положеннями статті 166 Податкового кодексу, та відмітила, що правом на податкову знижку громадяни можуть скористатися упродовж усього 2023 року. 

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.