Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прагнете уникнути податкових ризиків - користуйтеся новим сервісом

, опубліковано 26 березня 2013 о 10:02

З метою стимулювання інвестиційного клімату в країні, ДПС України введений новий сервіс для підприємств із іноземними інвестиціями. Впровадження цього сервісу допоможе іноземним інвесторам одержати правову оцінку інвестпроектов на наявність податкових ризиків. Свого роду такий сервіс є пропозицією від податкової служби механізму, що забезпечує інвесторів інформацією про відповідність господарських проектів податковому законодавству України.

Новий електронний сервіс буде розглядати звернення підприємств із іноземними інвестиціями, аналізувати господарські операції й повідомляти партнерів про податкові ризики. Переписка буде індивідуальної й повністю конфіденційною. При цьому, підприємці самостійно зможуть усунути недоліки до офіційного оформлення господарської операції.

Приймається таке звернення ДПС України або Окружною державною податковою службою – Центральним офісом з обслуговування великих платників податків ДПС у паперовому вигляді або засобами електронному зв'язку з дотриманням законодавства щодо електронного документообігу й електронного цифрового підпису в порядку, передбаченому для надання звітності в електронному вигляді.

В зверненні слід указати дані про підприємство, копії документів, що підтверджують статус підприємства з іноземними інвестиціями, виклад суті господарської операції з відповідним документальним підтвердженням, реквізити контрагентів, по яким підприємство бажає одержати інформацію.

Орган ДПС повинен розглянути звернення і надати мотивований висновок протягом 30 календарних днів. У висновку представляються результати дослідження наданих підприємством первинних документів і відомостей, щодо конкретної операції.

Скористатися сервісом щодо аналізу моделей господарських операцій зможе будь-яке підприємство з іноземними інвестиціями.