Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податок на дачну ділянку

, опубліковано 18 червня 2013 о 12:04

Громадяни України із земель державної і комунальної власності мають право набувати безоплатно у власність або на умовах оренди земельні ділянки для ведення індивідуального або колективного садівництва.

  У випадку, якщо земельні ділянки приватизовані громадянами – членами садівничого товариства і кожен громадянин отримав документ, що засвідчує його право на земельну ділянку, такі громадяни є платниками земельного податку. При цьому, від сплати земельного податку звільняються:

-    інваліди 1 та 2 групи:
-    фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років:
-    пенсіонери (за віком);
-    ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
-    фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Слід зазначити, що звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм.
  Нарахування сум земельного податку фізичним особам проводиться органами державної податкової служби, які до 1 липня поточного року видають платнику податку повідомлення-рішення. Податок необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення такого повідомлення-рішення.
  Плата за землю регламентована розділом XIII Податкового кодексу України.