Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лайфхаки від Податкової Донеччини щодо використання програмного РРО на прикладі додатка «пРРОсто» для операційної системи iOS

опубліковано 30 червня 2020 о 15:32




Управлінням податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Донецькій області  з метою виконання норм Законів України від 20.10.2019 року № 128-IХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та № 129-IХ «Про внесення  змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» було створене навчальне відео з демонстрацією основ роботи програмного реєстратора розрахункових операцій на прикладі додатка «пРРОсто» для операційної системи iOS, яке зараз проходить бета-тестування.

         Так, при встановленні означеного додатка необхідно провести первинну реєстрацію та аутентифікацію на фіскальному сервері Державної податкової служби України. Також, необхідно встановити захисний ПІН-код або дозволити біометричну аутентифікацію з метою захисту даних на мобільному пристрої.

За допомогою камери мобільного пристрою необхідно відсканувати штрихкод товару для формування переліку покупок. Крім того, є можливість додання найменування товару (послуги), кількості та ціни вручну. Після цього за допомогою захисного ПІН-коду або біометричної аутентифікації надається дозвіл на реєстрацію розрахункової операції на фіскальному сервері та привласнення їй унікального номеру. Після вказаних кроків на екрані пристрою з’являється номер електронного розрахункового документа та QR-код з посиланням на сервер ДПС України. За допомогою означеного коду у покупця є можливість завантажити на власний пристрій перелік придбаних товарів та загальний підсумок розрахункової операції.