Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» Східної ДПІ: подання звітності в електронному вигляді

опубліковано 26 липня 2024 о 13:50

Східна ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області активно проводить інформаційні заходи для платників податків Донеччини. 

Начальником Східної ДПІ проведено черговий сеанс телефонної «гарячої лінії» на тему: «Подання звітності в електронному вигляді». Під час заходу було розглянуто багато питань з приводу надання звітності.

Упродовж телефонного зв’язку фахівцем акцентовано увагу, що податкова служба надає можливість платникам податків і громадянам дистанційно формувати та подавати звітність, отримувати необхідну інформацію, довідки, консультації, виконувати податкові зобов’язання.  

Під час заходу податківиця  повідомила про електронні сервіси ДПС України та про порядок подання звітності в електронному вигляді.  

На сьогодні найпопулярнішим електронним сервісом Державної податкової служби є Електронний кабінет, функціонал якого постійно доповнюється новими можливостями відповідно до потреб платників податків та змін законодавства. Сервіси Е-кабінету доступні з персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв, підключених до мережі Інтернет.  

Зокрема, під час заходу надходили питання щодо повної інструкції функціоналу, можливостей режимів та сервісів. Відповіді на популярні запитання розміщено за покликанням: https://cabinet.tax.gov.ua/help/. Доступно і просто про сервіси Е-кабінету, Е-кабінету для громадян та InfoTAX для платників податків у інформації підрозділу «Е-кабінет» розділу «Онлайн-навчання» вебпорталу ДПС (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/e-kabinet/).  

У ході сеансу надано відповіді щодо можливостей доступу до Електронного кабінету. Увійти до Електронного кабінету платника можна на офіційному вебпорталі ДПС або за покликанням: http://cabinet.tax.gov.ua/. Також платники мають можливість доступу у режимі реального часу до даних інтегрованих карток із сплати податків, зборів та інших платежів.   

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.    

Також надано відповіді та поінформовано, що за наявності кваліфікованого електронного підпису платники можуть дізнатися про наявність податкового боргу зі сплати податків, зборів та інших платежів та мають можливість отримати податкове повідомлення-рішення про сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, і плати за землю.  

Найбільш популярне питання, яке цікавило платників, це формування та надсилання документів звітності в електронній формі. Надані роз’яснення, як скористатися Електронним кабінетом та надіслати звітність. 

Меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету надає можливість платникам податків створити електронні документи звітності, перевірити, підписати та надіслати в електронному вигляді до контролюючих органів.  

Вкладка «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» надає доступ до квитанцій щодо приймання та обробки надісланого електронного документа контролюючим органом. 

Переглянути подану звітність, незалежно від способу її подання, включаючи звіти, подані на паперових носіях, можна, скориставшись меню «Перегляд звітності» приватної частини Електронного кабінету.  

Всі додзвонювачі отримали вичерпні відповіді та роз’яснення на запитання, які їх цікавили. 

Також, за отриманням усних консультації з питань застосування податкового законодавства, законодавства з питань сплати ЄСВ, допомоги у користуванні сервісами Електронного кабінету платника та застосунку «Моя податкова» щодо отримання адміністративних послуг, подання податкової звітності до органів ДПС, сплати податків та отримання інших сервісів можна звернутись до працівника  Східної ДПІ за  телефоном  + 38 (032) 297-30-47.