Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мирноград на зв’язку - до якого податкового органу подається заява про застосування спрощеної системи оподаткування

опубліковано 24 липня 2024 о 14:30

Днями Мирноградська державна податкова інспекція провела чергову «гарячу лінію» на тему «До якого органу подається заява про застосування спрощеної системи оподаткування. Способи подання».

Перш за все податківець зазначила, що спрощена система оподаткування, обліку та звітності - це особливий механізм справляння податків і зборів, при якому  окремі податки і збори замінюються  на сплату єдиного податку та  ведеться спрощений облік та звітність.

Довела до відома, що для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву.

Повідомила, що заява подається за вибором платника податків в один з таких способів:

1) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

2) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

3) засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги", заповнивши заяву на отримання послуги онлайн на сайті: https://cabinet.tax.gov.ua/login;

4) державному реєстратору під час державної реєстрації створення юридичної особи або державної реєстрації фізичної особи - підприємця. Відповідна заява або відомості передаються до контролюючих органів у порядку, встановленому Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань".

Звернула увагу, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Для надіслання підприємцем заяви про застосування спрощеної системи оподаткування:

• в меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету обирається рік та місяць, в якому створюється Заява, та з переліку електронних форм обирається Заява за формою F0102003. При цьому за замовчуванням встановлюється орган ДПС за місцем основної реєстрації,

• у запропонованій формі Заяви необхідно заповнити відповідні поля електронного документу, підписати та надіслати, при цьому реєстраційні дані платника податків заповнюються автоматично,

• у разі переходу на єдиний податок (перша-третя група) додатково до Заяви подається розрахунок доходу за попереднiй календарний рiк, що передує року переходу на спрощену систему. Для цього у вкладці «Додатки» обирається опція «Додати» Розрахунок за формою F0102103 та заповнюються обов’язкові поля.

За отриманням консультацій та практичної допомоги щодо подання декларації в електронному вигляді та з питань роботи електронних сервісів від ДПС, платники податків можуть звернутися до фахівців Мирноградської ДПІ чи за телефоном 095-047-97-31.

Також, для здійснення попереднього запису та вибору зручної дати і часу відвідування ЦОП, платники податків можуть звернутись до Контакт-центру ДПС за телефоном 0800501007.