Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Попередження про шахрайські дії!

, опубліковано 23 липня 2024 о 15:39

Головне управління ДПС у Донецькій області повідомляє, що останнім часом активізувалися «нечисті на руку» ділки, які ошукують представників бізнесу - під виглядом/від імені  співробітників ГУ ДПС у Донецькій області здійснюють дзвінки за допомогою мобільного зв’язку, месенджерів «Viber», «WhatsApp» та інших мереж, спрямовують листи на електронну пошту до підприємців з проханнями чи з вимогами щодо перерахування на розрахункові рахунки або сплату готівкових коштів на різноманітні потреби (фінансова допомога, пожертвування, погрози застосування штрафних санкцій тощо). 

Зловмисники дуже винахідливі та постійно придумують нові схеми обману. Повномасштабне вторгнення рф в Україну породило низку специфічних шахрайських схем. Вмить визначити шахрая складно. І якими б обізнаними не були люди, частенько вони стають жертвами вимагачів і віддають їм грошові суми. Найчастіше телефонні шахраї працюють групами, нерідко серед них є люди, що відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Шахрай може назватися будь-ким: працівником банку, працівником НБУ, пенсійного фонду, податкової служби, працівником поліції, працівником комунальних служб, представником мобільного оператора, покупцем вашого товару тощо. Звертаємо увагу, що співробітники ГУ ДПС у Донецькій області не причетні до вказаних дій! 

Вкотре наголошуємо, що посадові особи ГУ ДПС у Донецькій області ні в якому разі не здійснюють подібні дзвінки, звернення на електронну пошту тим більше, предметом обговорення не може бути переведення або надання коштів. Відомство діє ВИКЛЮЧНО в межах чинного законодавства та повноважень і ні дзвінків, ні запрошень «для вирішення питань» від імені посадових осіб ГУ ДПС у Донецькій області надходити не може. Усі ці дії – незаконні та мають ознаки шахрайства!

Шановні громадяни! Будьте обачливими -  у разі отримання інформації про такі пропозиції, випадки або вчинення противоправних дій працівниками податкової служби Донецької області повідомляйте правоохоронні органи.