Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільний захід Дружківської ДПІ та Дружківського міського центру зайнятості

, опубліковано 23 липня 2024 о 15:36

Днями головний державний інспектор Дружківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Донецькій області Вікторія Глушко, в рамках функціонування комунікаційної податкової платформи, взяла участь в онлайн-заході з Дружківським міським центром зайнятості на тему «Як розпочати підприємницьку діяльність фізичній особі» для громадян, які планують розпочати свій бізнес.

Під час спілкування інспекторка розповіла, що таке підприємницька діяльність, якими нормативними актами України регулюється державна реєстрація фізичних осіб підприємців. Акцентувала увагу слухачів на існуючих системах оподаткування, підкреслила критерії, за якими підприємці можуть перебувати на спрощеній або загальній системах оподаткування, розповіла про податки та їх розміри в розрізі систем оподаткування та їх груп.

Податківець зупинилась на нюансах оподаткування підприємців у період дії воєнного стану та надання адміністративних послуг громадянам і підприємцям. Розповіла про можливості онлайн-взаємодії з податковою службою засобами сучасних і зручних програм. Зокрема, йшлося про «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua/) та мобільний застосунок «Моя податкова», які надають можливість легко та швидко отримати необхідну інформацію, подати заяву або декларацію, сплатити податки, не виходячі з функціоналу. Державна податкова служба є учасником проєктів, які запроваджує Міністерство цифрової трансформації України. На порталі Дія стартувала комплексна послуга е-Підприємець, яка дає змогу замовити необхідні послуги для ведення власного бізнесу.

Учасники отримали вичерпну інформацію, яка допоможе їм розпочати свій бізнес, створити робочі місця, розвивати економіку регіону.

Також інспекторка нагадала, що за отриманням адміністративних послуг, консультацій та практичної допомоги з питань роботи електронних сервісів від ДПС платники податків можуть звернутися до фахівців ЦОП Дружківської ДПІ за адресою: м. Краматорськ, бульвар Машинобудівників, 22 (вхід зі зворотної сторони будівлі), а також за телефоном  +38(066)318-91-47.