Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До податкової Донеччини за 1 півріччя поточного року надійшло 166 звернень громадян

опубліковано 22 липня 2024 о 14:10

Протягом січня – червня 2024 року Головне управління ДПС у Донецькій області отримало 166 звернень громадян, які підпадають під дію Закону України «Про звернення громадян».  

Із загальної кількості письмових звернень найбільший відсоток (99%) мають індивідуальні заяви, їх надійшло 164 заяви. Також, з початку року надійшли одна колективна та одна анонімна заяви.

Зазвичай, найчастіші питання, з якими звертаються громадяни до ГУ ДПС, стосуються фінансової та податкової політики, таких з початку року було 104 звернення, або 62,7 відсотків. 

Ще цікавилися щодо: 

- нарахування загальнодержавних та місцевих податків (37 звернень);

- з питань контрольно-перевірочної роботи (21 звернення);

- про реєстрацію та облік платників податків (18 звернень);

- подання податкової звітності – (12 звернень);

- нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (11 звернень); 

- інші питання. 

За результатами розгляду звернень посадовими особами ГУ ДПС вирішено позитивно 30 звернень (18,1%), дано роз’яснення на 121 звернення (72,9%), не підлягали розгляду відповідно до статей 8 і 17 Закону України «Про звернення громадян» – 5 звернень (3%), 2 звернення повернуто авторові відповідно до статті 5 Закону України «Про звернення громадян» (1,2%), 8 звернень (4,8%) знаходиться на виконанні (термін виконання по них не настав). 

Податкова служба Донеччини нагадує – на виконання статей 22, 23 Закону України «Про звернення громадян» в Головному управлінні ДПС у Донецькій області передбачено проведення особистого прийому громадян керівниками ГУ ДПС та керівниками структурних підрозділів ГУ ДПС. Прийом громадян проводиться відповідно до затвердженого графіку, не рідше двох разів на місяць. 

Разом з тим звертаємо увагу, що громадяни мають можливість надсилати електронні звернення (через мережу Інтернет) у вигляді сканокопій чи фотокопій з підписом заявника із зазначенням дати та місця проживання (реєстрації) на електронну пошту dn.zvernennya@tax.gov.ua та за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків» з використанням кваліфікованого електронного підпису.