Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи є податковий борг? Як дізнатися

опубліковано 28 червня 2024 о 16:30

Питання стосовно податкового боргу був присвячений черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», який відбувся в Мирноградській державній податковій інспекції ГУ ДПС у Донецькій області.

Під час гарячої лінії посадовець поінформувала, що наразі є різні варіанти для  визначення наявності податкового боргу. 

Зокрема, це можна зробити, надіславши запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетом за формою «F/J1300204» через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету.

Також платник податків може отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС: https://tax.gov.ua.

Вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, через інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua або за допомогою мобільного застосунку «ДІЯ».

У приватній частині Електронного кабінету режим «Стан розрахунків з бюджетом» надає платнику податків з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів. 

Під час звернення до зазначеного пункту меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить таку інформацію за кожним видом платежу.

Звертаємо увагу, у разі виникнення у платника податків податкового боргу, сума якого перевищує 3060 гривень, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу.

Податкова вимога може надсилатися (вручатися) контролюючим органом за місцем обліку платника податків, в якому обліковується податковий борг платника податків.

Також, про стан розрахунків з бюджетом можна дізнатися через мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС. 

Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS!

«Моя податкова» -  простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем. 

«Моя податкова» - ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі.

Консультації та практичну допомогу стосовно усних консультацій з надання адміністративних послуг та практичної допомоги щодо подачі декларації в електронному вигляді та з питань роботи по використанню електронних сервісів від ДПС платники можуть звернутись до фахівців Мирноградської ДПІ за  телефоном: 0950479731.

Довела до відома, що для максимальної зручності підприємців та громадян  проводиться попередній запис до Центру обслуговування платників податків зателефонувавши до Контакт – центру ДПС за номером 0800501007. 

На всі запитання платникам були надані вичерпні відповіді.