Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про переваги сервісу «Електронний кабінет» під час «гарячої лінії» Східної ДПІ

опубліковано 26 червня 2024 о 15:18

Східна ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області активно проводить інформаційні заходи для платників податків Донеччини. Начальником Східної ДПІ проведено черговий сеанс телефонної «гарячої лінії» на тему: «Про переваги сервісу «Електронний кабінет». Під час «гарячої лінії» було розглянуто багато питань.

Упродовж телефонного зв’язку фахівцем акцентовано увагу, що податкова служба надає можливість платникам податків і громадянам дистанційно формувати та подавати звітність, отримувати необхідну інформацію, довідки, консультації, виконувати податкові зобов’язання.  

На сьогодні найпопулярнішим електронним сервісом Державної податкової служби є Електронний кабінет, функціонал якого постійно доповнюється новими можливостями відповідно до потреб платників податків та змін законодавства.  

Сервіси Е-кабінету доступні з персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв, підключених до мережі Інтернет.  

Зокрема, під час заходу надходило питання щодо повної інструкції функціоналу, можливостей режимів та сервісів.  Відповіді на популярні запитання розміщено за покликанням: https://cabinet.tax.gov.ua/help/. Доступно та просто про сервіси Е-кабінету, Е-кабінету для громадян та InfoTAX для платників податків у інформації підрозділу «Е-кабінет» розділу «Онлайн-навчання» вебпорталу ДПС (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/e-kabinet/ ).  

У ході сеансу надано відповіді щодо можливостей доступу до Електронного кабінету. Увійти до Електронного кабінету платника можна на офіційному вебпорталі ДПС або за покликанням: http://cabinet.tax.gov.ua/.Також платники мають можливість доступу у режимі реального часу до даних інтегрованих карток із сплати податків, зборів та інших платежів.   

При зверненні до пункту меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету, після ідентифікації відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію по кожному виду платежу, зокрема, бюджетний рахунок на поточну дату та надається можливість громадянам сплатити податки, збори, платежі за допомогою платіжної карти або за допомогою QR-коду.   

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.    

Всі додзвонювачі отримали вичерпні відповіді та роз’яснення на запитання, які їх цікавили. 

Також, за отриманням усних консультації з питань застосування податкового законодавства, законодавства з питань сплати ЄСВ, допомоги у користуванні сервісами Електронного кабінету платника та застосунку «Моя податкова» щодо отримання адміністративних послуг, подання податкової звітності до органів ДПС, сплати податків та отримання інших сервісів можна звернутись до працівника  Східної ДПІ за  телефоном  

+ 38 (032) 297-30-47