Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Використання сервісів ДПС під час тренінгу в Олександрівській ДПІ

опубліковано 26 червня 2024 о 09:29

Фахівцями Олександрівської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області  систематично проводиться роз’яснювальна робота щодо переваг подання звітності  в електронному вигляді за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет», завдяки якому скорочується час на оформлення та подання звітності до контролюючого органу. У разі необхідності платникам надається кваліфікована практична допомога щодо використання електронних сервісів ДПС України.

В ході чергового тренінг-навчання старший державний інспектор ДПІ Людмила Гойдик розповіла які саме сервісні послуги можна отримати через Електронний кабінет платника. Відмітила, що завдяки таким сервісам можна не лише подати податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв’язку, але й надіслати заяви, отримати довідки, ознайомитись з корисною інформацією від податкової тощо. При цьому у приватній частині Електронного кабінету є інформація щодо облікових даних, поданої звітності, стану розрахунків з бюджетом, листів, запитів, реєстрації податкових накладних оновлюється в режимі реального часу.

Податківець також порекомендувала платникам використовувати застосунок «Моя податкова», за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати  повідомлення про нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання. Крім того останньою новинкою від ДПС у мобільному застосунку «Моя податкова» є новий сервіс для ФОП- «Мій ФОП» у розділі «Мої дані» застосунку (інформація про реєстрацію ФОП та обрання спрощеної системи оподаткування); подання  податкових декларацій платника єдиного податку для ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування 1-3 груп, у розділі «Послуги»; сплата податків (доступна у «Стані розрахунків з бюджетом» розділу «Послуги»).

Під час навчання Людмила Гойдик надала практичну допомогу по встановленню за стосунку «Моя податкова» на смартфон та ознайомила  з меню за стосунку для подальшого комфортного використання безкоштовного електронного сервісу від ДПС.