Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Добропільської ДПІ проводять зустрічі з підприємцями

опубліковано 25 червня 2024 о 11:56

Фахівці Добропільської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області під час чергової зустрічі з платниками податків наголосили на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО платникам податків спрощеної системи оподаткування, правильності заповнення платіжних документів, недопущення наявності податкового боргу тощо.

Податківці нагадали про обов’язковість фіскалізації готівкових операцій усіма суб’єктами господарювання, окрім спрощенців І групи оподаткування. Окремо роз’яснили алгоритм встановлення ПРРО. 

Також проінформували про запровадження спрощеної форми фіскального чеку для реалізації певних видів товару –  таке нововведення запроваджено з метою полегшення для підприємців обліку торгівлі.

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО       (J/F 1316605), що подається у електронній формі через Електронний кабінет  або засобами телекомунікації. Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, суб’єкт господарювання повідомляє шляхом подання в електронній формі повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО, за формою № 5 - ПРРО (J/F1391802). 

При цьому, було наголошено, що на обліку в контролюючому органі повинен перебувати не тільки суб’єкт господарювання, а і його господарська одиниця, де буде використовуватись програмний реєстратор розрахункових операцій. Про господарську одиницю суб’єкт господарювання повідомляє шляхом подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою     № 20-ОПП. 

Під час зустрічі податківці звернули увагу на необхідність роботодавців дотримуватись вимог трудового законодавства, належно укладати трудові договори  з найманими працівниками та виплачувати заробітну плату не нижчу мінімального розміру.

Крім того, присутнім роз’яснено правила заповнення обов’язкових реквізитів платіжної інструкції, а саме: «Призначення платежу», «Код платника» та «Код фактичного платника». Звернула увагу на необхідності правильного заповнення реквізитів платіжної інструкції для коректної ідентифікації платників податків.

Водночас нагадали присутнім про електронні сервіси ДПС. Сучасні електронні сервіси ДПС, такі як: Електронний кабінет платника податків та застосунок «Моя податкова» дозволяють оперативно отримати усю необхідну податкову інформацію, довідки та консультації. А також подавати податкову та іншу звітність безпечно, без особистих візитів до податкової інспекції. 

Також для отримання послуг, в тому числі в Добропільській ДПІ, запроваджено дистанційний запис – Електронну чергу. Щоб здійснити попередній запис необхідно звернутись до Контакт – центру ДПС за тел.: 

0-800-501-00-7 (підменю 6 – записатись в електронну чергу).