Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донеччина: 17 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень передано до правоохоронних органів з початку 2024 року

опубліковано 05 червня 2024 о 14:30

У січні-травні поточного року за результатами дослідження діяльності суб’єктів господарювання Донеччини управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Донецькій області підготовлено та передано до правоохоронних органів для прийняття рішення згідно з Кримінальним кодексом України 17 матеріалів, за якими встановлено збитки бюджету на суму 806,1 млн грн та виявлено легалізованих доходів, одержаних злочинним шляхом, на 294,3 млн гривень. 

В результаті розгляду матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень, що були спрямовані до правоохоронних органів, вже 82,3 %, або 14 матеріалів,  було приєднано до кримінальних проваджень, за висновками 3 матеріалів, складених у травні поточного року, триває процедура внесення матеріалів до ЄДР досудового розслідування.

Майже 60 % від усіх виявлених правопорушень – це порушення у сфері державних закупівель. Так, з початку року управлінням вже складено 10 матеріалів щодо порушень в цій сфері на суму понад 192 млн гривень. 

Головне управління ДПС у Донецькій області з метою недопущення використання коштів з державного/місцевих бюджетів поза правовим полем не припиняє вживати заходи щодо виявлення, аналізу та організації проведення перевірок осіб, які здійснюють фінансові операції, що можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.