Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практичні навички в мобільному застосунку «Моя податкова»

опубліковано 28 травня 2024 о 10:35

За практичною допомогою щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи чимало мешканців громади звертаються до фахівців Мирноградської ДПІ ГУ ДПС у Донецькій області.

Так, днями Мирноградські платники набували навичок щодо формування та подання декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова».

Під час спілкування податківець розповіла про можливості онлайн-взаємодії з податковою службою та сучасні і зручні електронні сервіси від ДПС. Зокрема, про функціональні можливості мобільного застосунку «Моя податкова». За допомогою зазначеного сервісу, платники податків в режимі реального часу можуть дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування земельного податку, мають можливість переглядати свої персональні данні – адресу, об’єкти оподаткування, отримати довідку про доходи, переглянути стан розрахунків з бюджетом та багато іншого.

Мобільний застосунок «Моя податкова» у розділі «Послуги» надає можливість подати податкову декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки, для цього потрібно:

 

-         обрати «Подати декларацію про майновий стан і доходи»;

-         вказати суму витрат відповідного виду;

-         зазначити реквізити банківського рахунку (інша інформація про банківський рахунок заповниться автоматично);

-         прикріпити документи в електронному вигляді (додатки можуть бути додані у pdf-форматі або фото);

-         підписати та надіслати.

 

Нагадаємо, що скористатися податковою знижкою за витратами 2023 року можна протягом усього поточного року, для цього необхідно подати декларацію до 31 грудня 2024 року включно.  

За отриманням консультацій та практичної допомоги з питань роботи електронних сервісів від ДПС, платники податків можуть звернутися до фахівців ЦОП Мирноградської ДПІ а також за телефоном: 095-047-97-31.