Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці взяли участь у засіданні консалтингового простору «Перспектива» в деокупованому Святогірську

опубліковано 24 травня 2024 о 17:07

Святогірськ – перлина Донеччини, одне з перших деокупованих міст в 2022 році, де поступово відроджується життя. І бізнес, що робить кроки до відновлення, потребує всілякої підтримки. Саме тому фахівці Слов’янської ДПІ взяли участь у виїзному засіданні консалтингового простору «Перспектива». Зустріч була організована Слов’янським міським центром зайнятості 22 травня у Святогірську. 

В заході взяли участь як діючі фізичні особи-підприємці, так і місцеві мешканці, які тільки планують ними стати. 

Під час спілкування податківці  розповіли про способи реєстрації підприємницької діяльності, існуючі системи оподаткування та їх особливості, а також розширення впровадження сучасних технологій в роботі служби. 

Учасники обговорили важливі та актуальні теми з питань оподаткування підприємницької діяльності, про обсяги доходів та ставок єдиного податку для ФОП на спрощеній системі оподаткування, про особливості застосування РРО та ПРРО. 

Під час заходу  фахівці інспекції звернули увагу платників на законодавчі норми, які регулюють питання застосування РРО/ПРРО та порядок реєстрації РРО/ПРРО, на поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Ознайомили учасників заходу з нюансами та перевагами застосування програмного реєстратора розрахункових операцій Державної податкової служби України. 

Фахівці Слов’янської ДПІ презентували електронні сервіси ДПС, зокрема ІТС «Електронний кабінет платника податків» та безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова». 

Податківці наголосили, що електронні сервіси ДПС забезпечують дистанційне спілкування платників з податковою службою та значно спрощують отримання адміністративних послуг, довідок та подання звітності. Присутнім запропоновано приєднатись до користувачів мобільного застосунку «Моя податкова». 

Також проінформували присутніх про роботу ЗІР, яка направлена на забезпечення суспільства своєчасною, достовірною і повною довідковою інформацією у вигляді, зокрема, відповідей на запитання із 37 напрямів; нормативними та інформаційними документами; актуальними ставками податків; інформацією щодо останніх змін в податковому законодавстві тощо.

Також надавали відповіді на актуальні питання щодо особливостей включення до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Захід пройшов в режимі активного діалогу і наочно продемонстрував ефективність такої взаємодії для підтримки бізнесу. Все буде Україна!