Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Добропільській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв`язку «гаряча лінія»

, опубліковано 21 березня 2024 о 16:26

Головний державний інспектор Добропільської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області Олена Щетініна провела телефонну «гарячу лінію» з питань «Способи отримання довідки про доходи через Електронні сервіси ДПС».

Пропонуємо Вашій увазі відповіді на деякі із питань, які були обговорені під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія».

 

Як скористатися відповідним сервісом в Електронному кабінеті платника?

Для отримання відомостей з Державного реєстру про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору Державною податковою службою України запроваджено відповідний електронний сервіс у приватній частині «Електронного кабінету платника».

Увійти до Електронного кабінету можна за адресою http://cabinet.tax.gov.ua або через офіційний веб-портал ДПС України.

Запит на отримання відомостей про доходи формується виключно фізичними особами у приватній частині (особистий кабінет) Електронного кабінету, вхід до якої відбувається з використанням кваліфікованого електронного підпису фізичної особи.

Інструкцію щодо дій користувача для отримання вищезазначеної інформації розміщено у приватній частині Електронного кабінету в розділі ДОПОМОГА → ЕК для громадян → Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Після обробки запиту на електронну адресу фізичної особи – платника податків направляється файл-відповідь, який містить відомості з Державного реєстру про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору.

Електронний документ, засвідчений кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом паперового документа, виданого контролюючим органом.

Звернула увагу, що запит на отримання відомостей про доходи може бути сформований, починаючи з І кварталу 1998 року, за будь-які п’ять років (запит формується поквартально, загальна кількість кварталів, яка вказується в запиті, не повинна перевищувати 20 кварталів). Інформація про виплачені доходи та утримані податки за останній квартал доступна для отримання після спливу 50 календарних днів після його закінчення.

 

Як скористатися за допомогою мобільного додатку «Моя податкова»?

Для зручності платників податків щодо отримання електронних сервісів податкової служби для громадян створено новий мобільний застосунок «Моя податкова». Завантажити застосунок можна на мобільний телефон на платформі iOS (в App Store) та на платформі Android (в Google Play).

Вхідна ідентифікація користувача відбувається за допомогою файлового або хмарного кваліфікованого електронного підпису будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Для отримання відомостей з Державного реєстру про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору необхідно в розділі «Послуги» обрати пункт «Отримати відомості про суми виплачених доходів» та в екранній формі запиту вказати бажаний період.

Результат виконання запиту формується протягом 5 хвилин.

Переглянути та завантажити довідку про доходи можна у розділі «Повідомлення» мобільного застосунку.

 

Як подати онлайн запит на портал Дія?

Будь-який громадянин України старше 18 років може отримати відомості з Державного реєстру про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору на порталі Дія.

Для отримання такої послуги необхідно зареєструватись або авторизуватись в кабінеті громадянина за адресою http://diia.gov.ua за допомогою кваліфікованого електронного підпису або BankID.

Обравши період, за який потрібно отримати інформацію, надішліть відповідний запит. Термін формування відомостей – до 30 хвилин.

Повідомлення про готовність довідки надсилається на електронну адресу фізичної особи, а також доступно до перегляду на порталі Дія, в кабінеті громадянина, у розділі «Зверніть увагу».

Завантажити довідку можна у розділі «Документи».

Також можна звернутися до Центру обслуговування платників.

Згідно наказу Головного управління ДПС у Донецькій області від 16.10.2023 №227 (зі змінами) «Про затвердження типових інформаційних карток адміністративних послуг» видача відомостей з Державного реєстру про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору є адміністративною послугою.       

Для отримання такої адміністративної послуги фізична особа звертається особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу, подає документ, що посвідчує особу, та заяву за формою №10ДР (додаток 14 до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 №822 та зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 25.10.2017 за №1306/31174).

Відомості з Державного реєстру надаються контролюючим органом особисто фізичній особі або її представнику за умови пред’явлення документа, що посвідчує особу, та довіреності (для представника).

 

Також звернула увагу, за отриманням усних консультацій з надання адміністративних послуг та практичної допомоги щодо подачі декларації в електронному вигляді та з питань роботи по використанню електронних сервісів від ДПС платники можуть звернутись до фахівців ЦОП Добропільської ДПІ за адресою: м. Добропілля, пров. Європейський, б.4.

Контактний телефон: +380976705206.

 

Звертаємо увагу, що запроваджено дистанційний запис для отримання послуг в Добропільській ДПІ – Електронну чергу. Щоб здійснити попередній запис необхідно звернутись до Контакт – центру ДПС за тел.: 0-800-501-00-7 (підменю 6 - записатись в електронну чергу).

 

Під час гарячої лінії платники податків отримали вичерпні відповіді на всі питання.