Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронні сервіси ДПС говорили під час проведення податківцями Олександрівської ДПІ навчального тренінгу

, опубліковано 11 березня 2024 о 10:30

Фахівці Олександрівській ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області регулярно проводять інформаційно – роз’яснювальну роботу  для платників податків з актуальних питань податкового законодавства та використання електронних сервісів Державної податкової служби України.

Днями старший державний інспектор ДПІ Людмила Гойдик провела черговий тренінг – навчання для платників податків щодо виростання «Електронного кабінету платника».

Під час проведення заходу фахівець наголосила, що за допомогою   електронного сервісу ДПС  «Електронний кабінет платника» платники мають можливість дистанційної роботи  в режимі онлайн, зокрема, подати та переглянути подану звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій, тощо. 

Електронний кабінет платника знаходиться за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/.

В ході навчання фахівець роз’яснила деякі нюанси подання звітності через електронний сервіс «Кабінет платника податків».

Меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету надає можливість платникам податків створити електронні документи звітності, перевірити, підписати та надіслати в електронному вигляді до контролюючих органів.

Вкладка «Вхідні» меню «Вхідні/ вихідні документи» надає доступ до квитанцій щодо приймання та обробки надісланого електронного документа контролюючим органом.

В меню «Перегляд звітності» можна переглянути подану звітність, незалежно від способу її подання, включаючи звіти, подані на паперових носіях.

Також нагадала, що триває кампанія декларування доходів, отриманих у 2023 році, та звернула увагу платників, що подати декларацію в електронній формі можна скориставшись приватною частиною Електронного кабінету. У режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

Крім того, Людмила Гойдик розповіла що тепер від ДПС доступний новий мобільний застосунок  «Моя податкова», з використанням якого можна, зокрема, заповнити декларацію для використання права на податкову знижку та надіслати її до податкової служби в електронному вигляді.