Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік: актуальні питання

, опубліковано 06 березня 2024 о 15:45

Сьогодні у приміщенні Покровської ДПІ ГУ ДПС у Донецькій області за участі начальника Олени Солонинки, в рамках комунікаційної податкової платформи, проведена робоча зустріч у форматі «круглого столу» з платниками податків на тему «Кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік».

Керівник повідомила, що з 1 січня по 1 травня 2024 року громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані подати до податкових органів декларацію про майновий стан і доходи та до 1 серпня цього року сплатити визначені в декларації суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Олена Солонинка зазначила, що декларування доходів та сплата податків і зборів з отриманих доходів – це особистий внесок кожного українця у розвиток нашої держави, її фінансової безпеки та обороноздатності.

Під час зустрічі  керівник податкової інспекції нагадала присутнім про переваги процедури подання декларації в онлайн режимі в Електронному кабінеті на офіційному вебпорталі ДПС та через мобільний застосунок «Моя податкова». За допомогою цих сервісів можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Ще Олена Солонинка повідомила платників податків про роботу електронної черги. Внаслідок оновлення і модернізації програмно-апаратного комплексу Контакт-центру ДПС запроваджено дистанційний запис для отримання послуг у Центрах обслуговування платників (далі - ЦОП) – електронну чергу.

Платники податків мають можливість звернутись до Контакт-центру ДПС, щоб здійснити попередній запис, обрати необхідну адміністративну послугу та визначити зручні дату і час візиту, не витрачаючи зайвого часу на очікування в черзі.

На всі поставлені питання в ході бесіди були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства.