Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надаєте репетиторські послуги, слід задекларувати доходи

, опубліковано 28 лютого 2024 о 09:50

Від початку кампанії декларування працівники Мирноградської ДПІ ГУ ДПС у Донецькій області постійно проводять інформаційну – роз’яснювальну роботу серед платників податків щодо необхідності декларування доходів отриманих у 2023 році та надають практичну допомогу щодо заповнення декларації про майновий стан і доходи.

Днями, до ЦОП Мирноградської ДПІ за практичною допомогою щодо заповнення та подання декларації про майновий стан і доходи звернулась викладач – репетитор, яка надавала репетиторські послуги фізичним особам у 2023 році.

До послуг репетиторства відноситься підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових, дипломних робіт тощо.

Якщо викладач-репетитор у минулому році не був зареєстрований суб'єктом підприємницької діяльності та надавав репетиторські послуги фізичним особам, він зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного року, а також нарахувати і сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб у розмірі 18 відсотків та 1,5 відсотки військового податку.

Під час таких зустрічей, платникам покроково на конкретному прикладі показують, як сформувати та подати декларацію в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua). А також нагадують, що за допомогою даного сервісу можна сформувати та надіслати до органів ДПС запити на отримання інформації, заяви для реєстрації окремих податків, звірити стан розрахунків з бюджетом, реквізити рахунків, на які необхідно сплатити податкові зобов'язання та здійснити оплату, погасити податковий борг та інше.

Також, рекомендують використовувати застосунок «Моя податкова», за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання. Застосунок можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS. 

Консультації та практичну допомогу щодо подання декларацій про майновий стан і доходи громадян можна отримати в Мирноградській державній податковій інспекції, а також за телефоном: 095-047-97-31.

Граничний термін подання декларації за 2023 рік – до 01.05.2024.

Громадяни, які мають право на податкову знижку, подають декларацію за 2023 рік до 31 грудня 2024 року (включно).