Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Деклараційна кампанія триває: в Дружківці з’явився перший мільйонер

, опубліковано 22 лютого 2024 о 14:53

Дружківська ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області надає роз’яснення, усні консультації та практичну допомогу платникам податків з питань декларування доходів за 2023 рік.

З початку кампанії 187 мешканців міста подали декларації про майновий стан і доходи. Серед декларантів є і перший мільйонер, який успадкував у 2023 році нерухоме майно. Декларація про майновий стан і доходи була надана дистанційно – засобами електронного зв’язку.

Обов’язок надання декларації про майновий стан і доходи виникає у громадян, які в 2023 році отримували: 

- доходи не від податкових агентів (від інших фізичних осіб, які не займаються підприємницькою діяльністю): доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам, успадкування майна не від членів сім'ї першого та другого ступенів споріднення, дохід отриманий від продажу майна, тощо; 

- доходи від податкових агентів, що не підлягали оподаткуванню при виплаті, але не звільнені від оподаткування: дохід у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного кредитором за його самостійним рішенням; 

- інвестиційні доходи; 

- іноземні доходи.

Платники податку – фізичні особи, які отримали вищенаведені доходи, зобов’язані самостійно обчислити суми податку на доходи фізичних осіб (18%) та військового збору (1,5%), що підлягають сплаті до бюджету за результатами 2023 податкового року.

Фахівці Дружківської ДПІ нагадують, що прозвітувати про минулорічні доходи необхідно до 1 травня 2024 року, а податкові зобов’язання, зазначені в ній, необхідно сплатити до 1 серпня 2024 року.

 

За додатковою інформацією звертайтесь до Центру обслуговування платників за адресою: м. Краматорськ, б-р Машинобудівників, 22.