Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн-дискусія про актуальні питання податкового законодавства

, опубліковано 05 лютого 2024 о 15:14

Днями, в рамках діяльності Комунікаційної податкової платформи відбувся спільний інформаційний захід за участі Мирноградської ДПІ та Мирноградського міського центру зайнятості, який пройшов в онлайн форматі і зібрав підприємців Мирноградської територіальної громади.

Про оподаткування підприємницької діяльності та новацій 2024 року, про зміни обсягів доходів та ставок єдиного податку для ФОП на спрощеній системі оподаткування у 2024 році, про особливості застосування РРО та ПРРО йшла мова під час семінару.

Окрім того, йшлося про можливості використання он-лайн сервісу «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua./), про переваги подання звітності в електронному вигляді, про особливості роботи «Електронного кабінету платника», адже за допомогою цього сервісу можна сформувати та надіслати до органів ДПС податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків та інші електронні документи.

Не оминулося питання щодо функціоналу та зручності мобільного застосунку «Моя податкова», який дозволяє отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання; обʼєкти оподаткування; обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР); стан розрахунків з бюджетом.

Повідомлено про переваги застосування програмного РРО над класичним, а саме: про можливість використання ПРРО в режимі «офлайн»; відсутність необхідності ведення книг обліку розрахункових операцій; створення Z-звіту в автоматичному режимі, про зручність реєстрації ПРРО в режимі онлайн у контролюючому органі.

При виборі програмного РРО рекомендовано програмне забезпечення від ДПС України, адже воно безкоштовне, як і подальше його обслуговування, а також призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web.

 

Крім того, доповідачі звернули увагу, що з 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування та зауважили на основні норми оподаткування доходів, випадки обов’язкового подання річної декларації з отримання доходів (продаж рухомого та нерухомого майна, отримання спадщини та подарунків, дохід від суми боргу прощеного кредиту, продаж або надання в оренду рухомого та нерухомого майна, продаж цінних паперів та корпоративних прав, отримання іноземних доходів, тощо), окреслили способи та терміни подання декларації про майновий стан і доходи.