Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників акцизного податку: фінансові санкції за безліцензійну торгівлю

, опубліковано 30 січня 2024 о 12:02

Шановні платники! Головне управління ДПС в Донецькій області нагадує, що регулювання діяльності, яка потребує ліцензії, в сфері торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами тощо передбачено Законом України «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (далі –Закон).

У разі здійснення оптової і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим та зерновим дистилятом, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, біоетанолом, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій згідно з абзацем 5 ч.2 ст.17 Закону передбачено фінансову відповідальність – штраф у розмірі 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 17000 гривень. 

Крім цього, передбачено адміністративну відповідальність – штраф від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією продукції, і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої. До особи, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме правопорушення, або за дії, пов’язані з отриманням доходу у великих розмірах, – штраф від 2000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією продукції, коштів, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.