Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дружківська ДПІ провела робочу зустріч з платниками податків з питань змін оподаткування

, опубліковано 10 січня 2024 о 10:03

Під час зустрічі фахівці Дружківської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області акцентували увагу підприємців, що з 1 січня встановлено нові місячні розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб у сумі 3028 грн та мінімальної заробітної плати – 7100 гривень (згідно ст.7 та 8 ЗУ про Державний бюджет України на 2024 рік). Відповідно до цих показників зросте і ставка єдиного податку для ФОПів І-II групи. Розмір ЄСВ складатиме 1562 грн., а з квітня - 1760 гривень (22% від мінімальної заробітної плати).

Відповідно до наказу Державної казначейської служби України від 25.12.2023 № 324, з 1 січня 2024 року змінено реквізити рахунків за ККДБ:

  • 14020800 «Акцизний податок на транспортні засоби»,
  • 19011000 «Екологічний податок, який справляється за викиди в атмосферне повітря двоокису вуглецю стаціонарними джерелами забруднення»;
  • 21010500 «Дивіденди (доход), нараховані на акції (частки) господарських товариств, у статутних капіталах яких є державна власність».

При цьому, реквізити решти бюджетних рахунків для зарахування податків і зборів залишаються незмінними. Інформація про актуальні реквізити рахунків розміщена в електронному кабінеті платників, на вебпорталі Головного управління ДПС у Донецькій області https://dn.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv та в Центрі обслуговування платників.

Також в ході зустрічі працівники податкової надали практичну допомогу ФОПам із заповнення поля «Призначення платежу» у структурованій формі, а саме:

  • код сплати податків та ЄСВ;
  • назва податку або ЄСВ та період, за який він сплачується.

Наголосили, що правильно заповнені реквізити платіжних документів гарантують надходження коштів на відповідні рахунки.