Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці консультують щодо оподаткування благодійної допомоги, наданої ВПО

, опубліковано 27 листопада 2023 о 16:24

Днями за зверненням Голови ради Територіального відділення ВГО «Асоціації платників податків України» в Донецькій області Романа Полякова відбулась онлайн зустріч у рамках Комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Донецькій області з фахівцями податкової служби Донеччини.

У ході зустрічі податківці поінформували щодо особливостей оподаткування благодійної допомоги, наданої міжнародними благодійними організаціями фізичним особам, які мешкають на території бойових дій чи вимушено покинули місце проживання. 

Також під час спілкування були розглянуті актуальні питання щодо реєстрації РРО/ПРРО та вимоги до їх застосування. Торкнулися питань відновлення відповідальності для суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Роман Поляков зауважив, що таке безпосереднє спілкування та обговорення проблемних питань сприяє налагодженню конструктивної комунікації з представниками місцевого бізнесу та податківцями.