Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця податкової служби та місцевих громад з метою збільшення надходжень до бюджету

, опубліковано 16 листопада 2023 о 17:09

В Селидівській територіальній громаді продовжуються роз’яснювальні заходи робочою групою з моніторингу суб’єктів господарської діяльності, до складу якої входять також фахівці Селидівської ДПІ ГУ ДПС у Донецькій області.

Так, протягом листопада поточного року робочою групою вже відвідано 27 об’єктів господарювання в м. Селидове. Фахівцями групи було надано  відповіді на численні запитання платників відносно змін до податкового законодавства, щодо платників, в обов’язки яких входить обов’язкове ведення розрахунків зі споживачами через належним чином зареєстровані РРО, порядку їх реєстрації та застосування, видів РРО та програмних продуктів ПРРО. Також суб’єктам господарювання ще раз нагадали про необхідність сплати податків та зборів, оплати праці найманих працівників, сплати ЄСВ, що гарантує накопичення достатнього страхового стажу для отримання пенсії в майбутньому.

Аналогічна робота проводиться також в Новогродівської територіальній громаді, де членами робочої групи з моніторингу суб’єктів господарської діяльності групи вже здійснено відвідування 38 СПД. 

Застосування реєстраторів розрахункових операцій всіма суб’єктами господарювання, які визначені законодавством, – це, насамперед, збільшення надходжень до бюджету та легалізація зайнятості  населення, а також допомога у боротьбі з контрабандою, контрафактом та нелегальними продажами. Кожна сплачена копійка до державного бюджету гарантує належне забезпечення наших воїнів, своєчасні виплати тимчасово переміщеним особам і іншим соціально незахищеним групам населення та наближає нашу перемогу та гарантує розвиток України.

Робота в цьому напрямку продовжується.