Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

5 простих кроків роботи з програмним РРО на тренінгі - навчанні в Олександрівській ДПІ

, опубліковано 26 вересня 2023 о 15:26

Олександрівська ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області нагадує, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Так, минулого тижня в Центрі обслуговування платників Олександрівської ДПІ проведено тренінг-навчання на тему: «5 простих кроків роботи з програмними РРО».

У ході заходу присутніх на тренінгу платників ознайомили з основними кроками, які необхідно виконати підприємцю для реєстрації програмного РРО: 

 

Крок 1. Отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг (КНДЕП ІДД ДПС України видає безкоштовно). 

 

Крок 2. Завантажити та встановити з веб-порталу ДПС України програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності. ПРРО від ДПС можна інсталювати на різні операційні системи:Windows, Android,iOS або працювати через web-версію. Посилання для завантаження: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro.

 

Крок 3.Підготуйте та подайте Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма № 20-ОПП, код форми J/F1312002) через електронний кабінет, якщо Ви ще не повідомили орган ДПС про господарську одиницю.

 

Крок 4. Підготуйте та подайте Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій (форма № 1-ПРРО, код форми J/F1316605) 

 

Крок 5. Підготуйте та подайте Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО) (форма 5-ПРРО, код форми J/F1391802). 

 

Авторизуйтесь за допомогою КЕП.

Детально ознайомитись з процедурою реєстрації ПРРО можна за посиланням:  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/kerivnitstvo-koristuvacha