Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба Донеччини продовжує проводити зустрічі з підприємцями регіону

, опубліковано 12 вересня 2023 о 11:36

Фахівці управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Донецькій області продовжують роз’яснювати фізичним особам – підприємцям про переваги використання РРО. 

Так, сьогодні заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Донецькій області Олег Кухаров під час спілкування з платниками податків Донеччини розповів про особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій при торгівлі через Інтернет. Звернув увагу, що під час продажу товарів через Інтернет у разі відправлення таких товарів поштою за умови після сплати з використанням фінансових послуг «NavaPay» можна не застосовувати РРО і це не буде порушенням законодавства, бо покупцеві фіскальний касовий чек видає ТОВ «NavaPay», а не продавець. Продавець лише за заявкою покупця надсилає через «Нову пошту» товар, а покупець, отримуючи його на складі відділення, оплачує його вартість готівкою або платіжними банківськими  картами. ТОВ «NavaPay» надає фінансові послуги з приймання готівки (а також платіжних карток) для виконання платіжних операцій і тому зобов’язане надавати чек РРО відповідно до статті 3 Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами).

Також податківець наголосив на тому, що підприємці можуть використовувати будь-який програмний РРО, представлений на ринку. Крім того, для підприємців пропонується безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. При цьому безкоштовну програму можна встановити на будь-який зручний пристрій, на вибір підприємця. 

Про більш детальну інформацію щодо реєстрації та користування ПРРО від ДПС можливо дізнатися на офіційному сайті за посиланням  http://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro.

 

Також нагадуємо, додаткову інформацію ви можете отримати за такими контактами:

-         з актуальних питань застосування РРО/ПРРО – (050) 817-53-26,

-         з питань реєстрації програмного РРО – (097) 258-59-12.