Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Держава підтримує задекларовану працю!

, опубліковано 26 травня 2023 о 10:46

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області повідомляє, що триває інформаційно – роз’яснювальна робота щодо неприпустимості використання роботодавцями праці неоформлених належним чином найманих працівників. Легалізація трудових відносин, забезпечення прав застрахованих осіб особливо важливо в умовах воєнного стану.

Нагадуємо, що найманий працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та повідомлення про це територіального органу ДПС в терміни та за формою, визначеними постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року №413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту».

         З метою фінансової підтримки задекларованої праці держава стимулює роботодавців до працевлаштування окремих категорій осіб та створення нових робочих місць:

1.     Створюючи нові робочі місця, ви можете отримати державну підтримку. 

         Якщо ви є суб’єктом малого підприємництва і створили нові робочі місця, можете отримати компенсацію в розмірі єдиного внеску за працевлаштування зареєстрованих безробітних на ці робочі місця не менше ніж на два роки. Загальна тривалість виплати компенсації становить 12 місяців.

2.     Працевлаштували переміщених осіб – можете компенсувати витрати на оплату їх праці.

         Ви маєте право на компенсацію витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених осіб у розмірі 6700 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу упродовж двох місяців.

3.     Створили нові робочі місця з високою зарплатою – менше витрати на сплату єдиного внеску.

         У разі працевлаштування працівників на нові робочі місця з заробітною платою в розмірі не менше ніж три мінімальні протягом наступних 12 календарних місяців, вам компенсують фактичні витрати у розмірі 50 відсотків суми нарахованого єдиного внеску.

4.     Працевлаштуєте безробітних із пільгових категорій – витрати на оплату праці зменшаться вдвічі.

         Держава компенсує 50 відсотків фактичних витрат роботодавцю на оплату праці (але не більше розміру мінімальної заробітної плати) за працевлаштування осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад один місяць:

-         особи з інвалідністю;

-         учасників бойових дій;

-         осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше п’яти років.

         Задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави!