Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фокус спільних дій податкової служби Донеччини та Держпраці – на зменшенні рівня незадекларованої праці

, опубліковано 05 квітня 2023 о 10:25

В умовах війни всі сили і кошти держави спрямовані на забезпечення обороноздатності країни, боєздатності Збройних сил України та соціальний захист наших громадян. Тому так важлива спільна праця органів ДПС та Держпраці.

Сьогодні фахівці податкової служби Донеччини на чолі з в.о. начальника Головного управління ДПС у Донецькій області Олександром Гринцовим прийняли участь в онлайн-нараді робочої групи з питань реалізації спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, організованої Східним міжрегіональним управлінням Державної служби України з питань праці.

Незадекларована праця і неформальна економіка завдають невиправної шкоди обороноздатності країни. Намагаючись збільшити свої прибутки, деякі роботодавці уникають укладення трудових договорів і, відповідно, сплати податків.

Представники податкової Донеччини та Держпраці під час робочої зустрічі обговорили питання посилення співпраці при здійсненні контрольних функцій. На цьому етапі організована робота щодо ідентифікації суб’єктів господарювання, що не укладають трудові договори з працівниками, та формується їх перелік з метою організації подальших заходів спонукання таких роботодавців до належного оформлення трудових відносин.

Наприкінці наради були прийняті рішення щодо подальшої взаємодії з цих питань.