Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На відновлення екології Донбасу надійшло більше 16 млн грн екологічного податку

, опубліковано 24 березня 2023 о 10:37

З початку 2023 року підприємства Донецької області сплатили 16,5 млн грн екологічного податку до бюджетів всіх рівнів. З них до державного бюджету надійшло 8 млн грн, а  місцеві бюджети отримали 8,5 млн гривень. 

Податкова служба Донеччини нагадує, що екологічний податок стягується з підприємств, які забруднюють навколишнє середовище.Головна мета екологічного податку – стимулювати платників податків до зменшення забруднення та використання більш екологічно чистих технологій та матеріалів. Це може включати такі речі, як зменшення викидів в атмосферу, раціональне використання водних ресурсів, зменшення кількості викидів тощо.

Крім того, екологічне оподаткування служить джерелом доходів для фінансування проектів, пов’язаних з охороною довкілля та збереженням природних ресурсів.

Тому, саме в умовах майбутнього відновлення Донецького регіону після його повного звільнення, справляння екоподатку є, по-справжньому, край необхідною та провідною метою, адже кошти від податку пойдуть, в першу чергу, на вирішення екологічних проблем області.